Prei met aardappeltjes, tomaten, achterham, gorgonzola en jonge kaas

Prei met aardappeltjes, tomaten, achterham, gorgonzola en jonge kaas
Verwijder van twee preien, de groene houtige delen en boven- en onderstuk, verdeel de stengel in drieën en kook deze 8 min voor in water waar een half blokje kruidenbouillon aan toegevoegd is. Beetgaar.
Kleine krielaardappeltjes ook voorkoken, 8 min.
Fruit in een hapjespan in boter en/of olijfolie een gesnipperde rode ui.
Daarboven op 3 forse plakken "traditionele" achterham.
De zes preistukken erop. 
Verse tijm, takje rozemarijn (straks verwijderen), peper, het halve blokje bouillon, een flinke scheut witte wijn, groot stuk gorgonzola verkruimeld.
2-3 trostomaten in schijven over de pan verdelen. Daarop geschaafde jonge kaas, een beetje bedekken.
Deksel erop, zo'n 15 min laten stoven op een matig vuur.
Op het bord verdelen en de restsap erover gieten.

Reacties