Groenten in een wrap of pasta

Basis groenten!

Wanneer je een drukke week voor de boeg hebt en je al weet dat er weinig tijd is voor een verse gezonde maaltijd is dit een goede tip!

Ingrediënten:
1/2 venkel
1 Ui (rood of wit)
1 Courgette
1 Aubergine
2 teentje knoflook
2 puntpaprika's
250 gram zoete aardappel
Blikje tomatenblokjes (fan van Lidl, JKM)

Bereiding:
Start met alle groente in blokjes te snijden. Wacht nog even met de aubergine (die verkleurd snel). De zoete aardappel heeft nog even een momentje in de magnetron nodig, voorkoken 4 min op de hoogste stand. Pas op met het kokende water afgieten. Fruit in een pan met olijfolie als eerste de knoflook en ui. Gooi daarna de zoete aardappel erbij, vervolgens de courgette, aubergine, venkel en paprika. Even op hoog vuur aanbakken. Als het een beetje goed begint te sissen, mag het vuur lager en de tomatenblokjes en 50 ml water erbij.
Dit laat je een tijdje staan, in ieder geval zo lang totdat de zoete aardappel lekker zacht is geworden. Dan is het basis groente gerecht klaar.
Huh...? Er zitten nog helemaal geen kruiden in. Dat klopt. Omdat ik nog niet weet waar ik morgen zin in heb. Voeg ik de kruiden pas later toe. 'Welke kruiden dan?' Hoor ik je denken. Peper kan altijd. Met zout zou ik nog even wachten.

Nu........ waar heb je nog meer zin in? Denk in de richting van dierlijke eiwitten. Misschien een kippetje en wat pasta of ga je voor een burrito Mexican Style met gehakt. Ooh en als je liever geen dierlijke eiwitten wilt eten..... Voeg dan nog een blik kidneybonen voor de Mexican Style toe. Of tuinboontjes door de pasta.

En dan de kruiden. Voor een pasta is pesto het gemakkelijkst en vind ik amazing door de basis groenten. Voor de Mexicaanse versie gewoon wat taco kruiden door het gehakt heen bakken. 
Heb je nog basis groente over..... dan is Kruidenzout (spicy) van Herbamare ook heerlijk om toe te voegen. Het is een 100% natuurlijke en pure smaakmaker. Geen kruid wat er uitspringt en lekker geheel.

Maak je een burrito dan heb je nog een wrap nodig. Volkoren is de gezondste optie, die piep je in 11 sec in de magnetron even warm en vul je daarna met de groente en gehakt (of kip of bonen). En om het af te maken schep je er nog wat taco saus in.

Hier onder zie je een voorbeeld van een burrito en hoe je dingen nu het handigst kunt dichtvouwen.

Eet smakelijk! JKM






Reacties