Groentelaagjes in bouillon en in de oven (bouillon afvangen voor een gebonden groentesoep)

Groentelaagjes in bouillon en in de oven (bouillon afvangen voor een gebonden groentesoep)

In grote hapjespan water doen dat aan de kook is (waterkoker). Water staat 3/4 tot aan de rand. 1 3/4 blokjes kruidenbouillon toevoegen en wat peper. Houd het aan de kook.
Achtereenvolgens toevoegen: reepjes wortel, schijven courgettes, venkelschilletjes, repen puntpaprika's. Groente na ongeveer 5 min (als groente glazig is, dan is het goed) uit de scheppen met schuimspaan en de volgende groente doen. Groente apart houden. Van alles 2 stukjes extra apart houden.

In kleine koekenpan van 3 eieren (peper, snufje zout en dragon en een drup water) een omelet maken.

In een koekenpan gesnipperde ui en champignonschijven fruiten met een kruidenmix van een theelepel rozemarijn en wat oregano en snufjes salie en dragon. Toevoegen wat oestersaus, gembersiroop, tabasco of sambal, citroensap en -schil. Afblussen met witte wijn.

In een vierkante ovenschaal laagjes opbouwen.
Op de bodem de omelet. Daarna courgette. Wortel. 2 plakken magere ham. 2/5 deel van uien/champignons en blaadjes munt. Courgette, venkel, 2 plakken ham. 2\5 uien, paprika en schijven tonaat, daarop blaadjes basilicum.

Het geheel afdekken met folie. Op 175 graden in de oven doen. Nadat het vocht weer aan de kook is nog 5-10 min napruttelen.
Verdelen over 4 borden en toppen met geraspte parmezaanse kaas.

NB.
1. Ham vervangen door dunne schijfjes favela. De balletjes kun je ook voorverwarmen in de bouillon.
2. Van de bouillon en 1/5 deel uien/champ. SOEP maken. In de uien een flinke klont roomboter laten smelten. Op tijd van het vuur nemen. Even laten rusten en er met een houten lepel 2 flinke eetlepels bloem door roeren. De roux glad roeren, op het vuur zetten en beetje bij beetje de bouillon toevoegen. De stukjes groente en wat witte wijn toevoegen. Alles met een mixer glad mixen. Daarna nog toevoegen dunne schijfjes champignons en blaadjes koriander. Of een klontje boter of room op bord toevoegen.

Reacties