Zomerse hap met gegrilde groenten, ei en mozzarella in de airfryer

Alle groenten in de lengte snijden.

Een halve courgette in dunne plakken, 
een rode ui in ringen en 4 halve, grote wortels in reepjes, 
Een puntpaprika in repen (zaadlijsten verwijderen).
Een stukje venkel in ringen.
Alle groenten wentelen in een bord met olijfolie (met gevijzelde rozemarijn, oregano, tijm en dragon, zout en peper) en 2 gehakte knoflooktenen.

Ik heb een Philips XL Airfryer met accessoires. Gril de groenten in de airfryer op het gril rooster: 3 min op 200 graden, dan de groenten min of meer omdraaien en dan nog eens 2 min. Eerst de courgette, dan ui en wortels en als laatste de paprika en doe de venkel in de laatste 2 minuten erbij.

Kluts in een kom 3 eieren met peper en zout (niet te luchtig, de eimassa moet een mooi beslag blijven).
Olie het bakemmertje en die daar nog het restant van de dressing van de groenten bij. Giet de helft van het ei in het emmertje en verdeel daar bovenop de groenten. Strooi er wat basilicum en koriander over.
Snijd een stuk Maxi Mozzarella in dunne plakken, leg 9 plakken op de groenten.
Giet gelijkmatig de rest van het ei erover.
Zet het emmertje op het rooster en bak het gerecht op 160 graden, zo'n 12 minuten.

Serveer het met stokbrood en rucola-slamelange en de rest van de mozzarella. 
Gebruik voor de vinaigrette: 2 theelepels Zeeuwse mosterd (mosterd zonder suiker met kurkuma), 2 theelepels olijfolie extra vierge, 1 theelepel peper/knoflook olie, 2 theelepels appelazijn, 1 theelepel honing (ik gebruik boekweit honing), 1 eetlepel water. Klop dit glad.

Done.
O ja, waarom in de airfryer? De groenten behouden hun eigen smaak en samen geeft dat een smakelijke maaltijd. Ook mooi dat je het kunt combineren, grillen en bakken. De "groenteomelet" kwam mooi stevig uit de airfryer en liet zich makkelijk op scheppen.
Ook diepvries wokgroenten / gegrilde groenten blijven goed op smaak. In een gerecht, dat ik "slowcookete" op 120 graden (één en kwart uur),  bleven de verschillende groente goed op smaak.


Reacties