Groente met speciale ovenfriet

Groente met speciale ovenfriet

2 rode uien grof snipperen
8 Wortel, 2 pastinaak in smalle reepjes snijden
1 courgette, in de lengte doormidden snijden, de helft in de drieën (mes schuin houden en naar het midden snijden, deze repen in de breedte in brokken snijden
2 flinke venkelschillen, in halve ringen snijden
2 puntpaprika's in ringen snijden
6 kanstanjechampigmons in 6-en verdelen (zie courgette)
Citroenschil
1 zak Lamb Weston Rustic Fries, deze zijn aan één kant opengewerkt en daardoor in een groenteschotel eerder gaar
Verse tijm, koriander, platte peterselie, rozemarijn, zout, peper

De groente in olijfolie voor bakken op een hoog vuur: ui, wortel, pastinaak, courgette, apart en na elkaar. De paprika, venkel en champignons kunnen samen. Alles glazig aanbakken totdat tegen het beetgaar aanzit.
In een ruime kom of wok de groente vermengen met de fries, de kruiden, zout en peper. Wat oestersaus (kan ook vissaus zijn), citroenschil, vleugje gembersiroop en oregano.
Op een bakplaat met bakpapier doen en 30 min in een op 225 gr verwarmde oven zetten.

Reacties