Bataatrösti en spinazie

Bataatrösti en spinazie

1 grof geraspte bataat (200 gr.); het vocht uit de bataat wringen met hulp van een theedoek
1 gesnipperd uitje
Wat fijngehakte verse rozemarijn
1 fijngehakt knoflookteentje
100 gr. Grof geraspte parmezaanse kaas
2 eieren
Wat sambal of tabasco 

Bataat, ui, kruiden, knoflook, kaas, sambal en eieren in een kom mengen.
Fruit de ingrediënten in olijfolie (op een gemiddeld vuur), schut de pan zodat de rösti van de bodem komt. 
Als de ene licht bruin is geworden het geheel keren met hulp van een snijplank.
Schep dit over op een bakplaat met bakpapier en modelleer er met een houten lepel een röstikoek van (alleen in het geval het uit elkaar gevallen is).
Bak de rösti 20 min. in een voorverwarmde oven op 175gr. 
Na de 20 min. nog even 2 min. onder de grill. 

NB: je kunt de rösti ook 20 minuten afbakken in de pan. Bak dan ongeveer 12 minuten aan de ene en nog 8 minuten aan de andere kant. Tijd is altijd lastig, omdat de grootte pan en de dikte van de bodem van invloed is.

300 gr. spinazie koken in weinig water, 15 min. (halverwege de spinazie keren)
Water afgieten, 1 fijngehakt knoflookteentje en olijfolie, zout en peper erbij, alles goed doorscheppen 

Malbecje erbij.

Bataat, ui, knoflook, rozemarijn, parmezaanse kaas, eieren, spinazie

Reacties