Gegrilde groenten met nectarines, kleine romatomaatjes en mozzarella op een bedje van rucola

 


1 courgette in dunne plakken gesneden en deze gehalveerd.

De courgetteplakken marineren in olijfolie, Tabasco, drupje appelazijn en witte port, oregano, basilicum, dragon en zout en 4-seizoenenpeper.

1 aubergine, geschild met een kaasschaaf (in de lengte), in dunne plakken en in 1/3 stukken verdeeld.

De aubergine in een kom doen met keukenpapier en met ruim zout bestrooien. Laat het zout er in 15 min water uit trekken. Daarna in een zeef afspoelen met water en droog deppen 

Marineren in olijfolie, wat peperolie, tijm en rozemarijn, 4-seizoenenpeper.

3 nectarines in blokjes snijden.

Bedek een grote schaal met rucola (een zakje à 80 gr).

Ik gebruik de airfryer met het grilrooster om te grillen. Temperatuur 180 gr, tijd 8 min.

Eerst de courgette, na 4 min de plakken draaien, daarna gelijkmatig verdelen over de rucola.

Daarna de aubergine, ook draaien na 4 min en gelijkmatig verdelen.

Als laatste de nectarines 3 min in de airfryer en verdelen.

Snijd 125 gr kleine romatomaatjes (ongeveer 7) doormidden en verdeel ze.

Snijd een stuk Maxi Mozzarella Galbani in dunne schijven en leg ze rondom op de rand van het bord. 

Maak een vinaigrette van 4 eetlepels olijfolie extra vierge, 2 eetlepels citroensap, 1 eetlepel pesto en een drup water. Serveer dit erbij in kom, zodat een ieder hun eigen hoeveelheid kan bepalen.

Verder serveren met gebakken gehalveerde krielaardappelen. 5 min voorkomen, op ruim vuur bakken. Halverwege een gesnipperde sjalot, wat dragon, zout en peper toevoegen.

Alternatieven voor de aardappelen zijn croutons of stokbrood of desembolletjes of plakken boeren volkoren brood.

Reacties