Warme rode quinoa, bonen en advocado salade

Warme rode quinoa, bonen en advocado salade
Ingrediënten:
Handjevol pijnboompitten
Flinke, gesnipperde sjalot
Gesnipperde knoflookteen
200 gr. Kleine rode kidneybonen (hak heeft ze in een zakje)
Citroenschil, citroensap
Beetje: Oregano, kardemom, curry, zout, peper, tabasco, scheut olijfolie

100 ml rode quinoa, heet afgespoeld, 20 min. gekookt in 200 ml kokende groentennat met een scheut olijfolie
Handjevol gehakt korianderblad
Tuinkers van een 1/2 bakje
1 advocado, in kleine stukjes
1/2 blok feta in kleine blokjes
Flinke scheut citroenolijfolie

Bereiding
Pijnboompitten roosteren in een koekenpannetje en in houten kom doen
Sjalot kort glanzend fruiten, knoflook plus bovenstaande kruiden erbij, citroenschil en sap, goed door elkaar roeren
De bonen erbij en kort mee verwarmen
Alles overdoen in de kom

De warme quinoa in de kom doen
Advocado en feta erbij
Koriander en tuinkers en de citroenolijfolie erbij
Schep alles voorzichtig door elkaar
Eventueel naar smaak nog wat zout, peper en tabasco toevoegen

Serveren met een 1/2 ciabatta

Rode quinoa, kidneybonen, advocado, feta, koriander, tuinkers

Reacties