Gevulde Portobello met geitenkaas en mozzarella

Gevulde Portobello met geitenkaas en mozzarella

2 portobello's; een verse Portobello is fris van kleur, stevig met dikke hoed, de sporen zijn niet te zwart doorgeslagen.
Verwijder de steeltjes en hol de hoed aan de binnenkant uit, zodat ze goed gevuld kunnen worden. Hak dit fijn om te gebruiken voor de vulling. 

Verder voor de vulling: 1 grote gesnipperde sjalot, 6 gesnipperde cherry tomaten en gehakte roosmarijnblaadjes. 
Fruit dit op een klein vuur met zeezout en 4-seizoenen-peper uit de molen in olijfolie. Afblussen met een drup oestersaus en balsamico azijn. Doe er de portobellosteeltjes en de uitgeholde restjes bij.

Leg de portobello's met de hoed op de vulling en laat ze meestoven totdat er druppels vocht komen bovendrijven in de uitholling.
Haal ze uit de pan en vul ze met de vulling. Een paar gescheurde basilicumblaadjes erop. Daarboven op per Portobello een verkruimeld schijfje geitenkaas (niet te veel, in de supermarkt is voorgesneden geitenkaas te krijgen, één zo'n schijfje is voldoende) en 2 in blokjes gesneden mini mozzarellabolletjes. 

Plaats dit in een ingevette ovenschaal. Oven voorverwarmen op 175 graden. 20 minuten in de oven en controleren of de kaas mooi is uitgevloeid over de vulling. Zo niet, dan wat langer in de oven. 

We hebben dit gegeten met de spinazie en paddenstoelen (zie op één van de pagina's) en wat eier noodles. De eier noodles waren even kort gewokt met sjalot, drup oestersaus, solasaus en sambal badjak (de noodles waren een slag dikker, deze waren van Tan, hebben meer bite).

NB: in plaats van portobello's kun je ook grote champignons vullen. 

Reacties