Kalkoenfilet gevuld met tapenade en cranberry/sinaasappelsaus

Kalkoenfilet gevuld met tapenade en cranberry/sinaasappelsaus

2 kalkoenfilets van 250 gram per stuk. Ze zijn vaak per 250 gr verpakt, maar hebben dan geen mooi formaat; veelal wat langwerpig en grof gesneden. Daarom. Sla ze plat met een zware koekenpak. Bedek de filet met bakpapier. Dit werkt het best omdat het niet aan de pan blijft kleven. Het lukt om ze ongeveer 1,5 - 2,0 cm dun te slaan.
Naai met keukentouw en een grote kromme naald twee kanten aan elkaar. Met een omzoomsteek. Vul de filet met de tapenade en de saus (de cranberry/sinaasappelsaus staat op een andere webpagina), wat zout en peper, verse tijm rozemarijn en platte peterselie. Naai de andere twee helften aan elkaar.

Een zware pan goed verhitten, roomboter en olijfolie samen laten smelten, de kalkoenfilet aan beide kanten bruin aanbakken. Zo'n 5 min om en om. Vuur terug zetten zodanig dat het nog suddert. 15 min om en om bakken, controleer met de kerntemperatuurmeter de gaarheid; binnenin, waar de vulling zit, moet de meter zo'n 45 graden aangeven. Daarna nog 5 min van het vuur onder folie wegzetten (de folie er losjes over heen leggen).

Reacties