Pannenkoek idee



Twee personen.

Giet een beetje appelazijn in een kom en draai de kom rond zodat de azijn hecht aan de binnen. Even laten staan daarna de azijn eruit laten lopen.
Scheutje rozemarijnolie en Tabasco en een scheut walnootolie en een snufje zout.
200 Gr Koopmans pannenkoekmeel compleet mixen met de helft van 350 ml water.
Een ei (extra, omdat in compleet al eipoeder zit) erdoor mixen en daarna de rest van het water.
Laat dit een half uurtje onder een theedoek staan.
Bak het beslag in dunne laagjes in een kleine (ø21cm), hete pan.

Met kaas: leg een plak kaas op een helft van het pannenkoekenbeslag en klap de koek dubbel als de onderkant bruin is. Dan nog even om en om en eau-bain-marie warm houden.
Met appel: dunne schijfjes direct in het beslag drukken (ze blijven dan beter vastzitten) en na bruin geworden onderkant nog even de appelkant bakken.
Of met ahornsiroop of poedersuiker.
Ook een dag later, uit de koelkast lekker bij de thee.
 

Reacties