Rösti

Kruimige aardappelen (4 - 6, naar gelang je nodig hebt. Wassen, schillen of ongeschild.

Grof raspen en in een theedoek het water eruit wringen.

In een kom doen en er zout, peper en nootmuskaat doorheen roeren.

In een pan bakken op een gemiddeld vuur. De aardappelrasp aandrukken en uitstekende stukjes naar binnen drukken om een ronde koek te krijgen. Als de rösti langs de rand bruin wordt de aardappelkoek omdraaien. Gebruik daarvoor een deksel, bord of snijplank. Doe er links rechts twee klonten boter bij en bak het knapperig bruin.


Extra

Voeg aan de uitgeknepen aardappelrasp een gesnipperde rode ui en 2 eieren toe. Kies kruiden: bieslook / rozemarijn / knoflook / dragon / karwijzaad / tijm / bladpeterselie.


Vergeet steeds een foto te maken. Hieronder op de foto; rösti met broccoli. Ik had de helft al op. De rösti is met 4 middelgrote aardappelen, sjalot, een ei, wat sambal zout peper rozemarijn oregano nootmuskaat parmezaanse kaas. De broccoli heeft 5 minuten in kokend water gekookt en is gewokt in sjalot knoflookteen nootmuskaat zout peper. Op het eind een streep gorgonzola en geraspte parmezaanse kaas toegevoegd.



Onderstaande foto een dikkere rösti (sjalot, parmezaanse kaas, ei, mosterd, zout, peper, dragon, oregano, koriander, geroosterde paprikapoeder).
Gemiddeld vuur, wachten tot het moment waarop aan de bovenkant kookbelletjes ontstaan, schut de rösti los van de bodem en laat hem met kleine rukjes aan de pan draaien
dan 5 minuten door laten sudderen, met hulp van een snijplank de rösti omdraaien, extra klontje roomboter in de pan, de rösti terugdoen en wachten dat er opnieuw kookbelletjes ontstaan en dan nog 3 minuten sudderen.
In totaal zo'n 20 minuten.








Reacties