Stampot zuurkool met vegaworst


1 gesnipperde rode ui
6 grote geschilde en stukjes gesneden aardappel (ik had al Bildstar in huis, maar een kruimige aardappel is beter)
4/5 deel van een zakje zuurkool naturel (ik had er een van AH die smaakte goed en rook lekker)
5 dadels in stukjes
Wat gehakte jalepenõs
1 pakje Roockworst Vegatarische Slager (daar zitten twee in, of een andere worst die je in heet water kunt verwarmen, een goede worst heeft smaak en goede stevigheid)

Fruit de ui in olijfolie
Fruit de aardappelstukken
Schep er zout en peper, wat dille, oregano en rozemarijn door
Giet er water bij, niet te veel, je wilt niets afgieten (de aardappelen staan drie kwart in het water)
Leg de zuurkool er bovenop en strooi er flink wat hotcurry op
Daar weer bovenop de dadels en de jalepenõs
Laat dit zo'n 35 minuten stoven

Verwarm ondertussen de worst in heet, niet kokend water
Stamp de aardappelen en zuurkool met een klont roomboter tot een stevige puree
Serveer de stampot met de worst, Zaanse mosterd en zoetzure augurk.


Reacties