Groentemix met za'atar en sesamolie, kipsaté en couscous

Dit gerecht is gemaakt met groenten, die van de moestuin (bijna alle) kwamen: 1 courgette, 1 aubergine, 6 wortels, een flinke vuistvol haricots vert (boontjes), 1 schil venkel, 1 zomerprei en 1 rode ui, 1 gele puntpaprika, 2 tenen knoflook.

Alles in hele kleine blokjes / reepjes snijden.

De haricots vert en de wortels even 3 min voor koken in kokend water. Eruit nemen met een spaan en kooknat bewaren voor de couscous (bio organic). 

De geschilde aubergineblokjes met zout besprenkelen en na 15 min met water afspoelen en droog deppen.

In een wok met ruim vuur de ui en knoflook fruiten. Voeg de courgette toe, daarna de aubergine en de venkel. 

De kruiden: za'atar, oregano, dragon en karwijzaad (laatste twee niet te veel). 

Vocht: eetlepels sesamolie, sojasaus, oestersaus, citroensap (met schilletjes) en witte port.

Zout en peper.

Rest erbij; voorgekookte bonen en wortel, prei, paprika. Voor de pittigheid 4 à 5 jalapeno's, fijn gehakt.

Alles goed door scheppen en in 15 / 20 min gaar stoven.

De couscous vermengen met hotcurry, laos, citroengras, kurkuma en gesnipperde muntblaadjes. Het kooknat weer aan de kook brengen en deze op de couscous gieten (verhouding 1 :1 ) met een scheut olijfolie. Alles met een houten lepel goed door roeren en afgedekt 5 min laten staan.

Daarna in een klein kommetje doen, iets aandrukken en op het bord keren.

Daaromheen 3 opscheplepels groente.

De kip was van de slager en vacuüm verpakt. Die hoefde alleen maar in pan heet water op te warmen.

Reacties