Venkel "zomer" soep met sinaasappel



Je hebt nodig: 2 venkels, 2 witte zoete uien, 2 stengels bleekselderij, teentje knoflook, 3 takjes tijm, 2 sinaasappels, water, 2 kruidenbouillonblokjes, zout en peper, olijfolie

Snijd venkel, ui en bleekselderij in grove stukken, bewaar de venkeltopjes om de soep later mee te garneren.
Bak de groente in olijfolie tot ze zacht zijn (tot er wat vocht uit begint te lopen, 5 - 6 min.).
Voeg fijngesnipperde knoflook en tijm (rits de blaadjes van boven naar beneden met je vingers van het takje af) en even mee laten bakken.
Voeg water bij 350 ml water bij (nooit al het water in één keer erbij doen, als de soep later te dik is kan er altijd nog water) en laat dit 25 min., op een klein vuur staan (van de kook af).
Pureer de soep tot een gladde massa en voeg het sap van 2 sinaasappels toe, breng op smaak met zout en peper. Als de soep te dik is, verdun het dan met genoeg water tot het nog lobbig is.

Schenk in kommen en garneer met venkeltopjes en druppels olijfolie.
Naar een idee van Culy (DvhN)

NB: venkel en bleekselderij zijn goede vocht afdrijvers.


Reacties