Gegrilde groentes met omelet op de teppanyaki

Marineer grove stukken groentes (groentes die meer tijd nodig hebben om te garen, eerst even blancheren) in olie (ik gebruik tegenwoordig een mix van olijf en koolzaad, omdat olijfolie duur is geworden) en een mix van kruiden (Provençaals, Italiaans, ...), peper en zout, citroensap, ....

Ik had ook nog wat voorgekookte krielaardappeltjes over.

Klop 3 à 4 eieren met zout en peper en een drup water (of melk) tot een luchtig geheel.

Rasp wat jong belegen kaas of Parmezaanse kaas.

Verhit de teppanyaki op een matig temperatuur (ik had hem op standje 2) en verdeel een deel van de groentes over de plaat. Laat het garen (de groeten doorscheppen of keren).
Daarna een deel van de eieren in een dun laagje erover en erlangs gieten.
Verdeel de kaas erover, laat de kaas smelten en de omelet stollen.

De teppanyaki-omelet over de personen verdelen en voor het opscheppen omklappen. Het geheel herhalen tot de ingrediënten op zijn.


Reacties