Provinciaalse groentesoep

Provinciaalse groentesoep

Kook 4 koffiekopjes water en los daar een kuipje Maggie groentebouillon in op. Beter later wat extra vocht toevoegen, dan dat de soep te dun wordt.
Voeg hele takjes munt, basilicum, roosmarijn en peterselie toe en het stronkje van de broccoli.

Fruit een grofgesneden ui, puntpaprika, stengel bleekselderij, klein stukje rode peper met zaadlijsten, 2 grote waspenen en een trostomaat. Wat peper (geen zout).

Verwijder de kruiden en de broccolistronk en doe de groenten in het kokend water en laat het garen. Voeg een scheut oestersaus, een scheutje gembersaus en sap van een limoen.

Fruit in het restant vocht een beste portie gesneden kastanjechampignons. Wat peper en oregano. Afblussen met witte port. 15 in vieren gesneden zwarte olijven toevoegen.

Pureer de groenten totdat de soep mooi lobbig is en roer er de paddenstoelen en olijven door (deze niet pureren).
Serveer in een kom met geraspte parmazaanse kaas.

Reacties