Gevulde vleestomaten met roerei, ontbijtspek en sla

Voorgerecht, brunch / lunchhap
Gevulde vleestomaten met roerei, ontbijtspek en sla

2 grote vleestomaten, kapje aan de onderkant eraf snijden (dan staat hij beter) het vruchtvlees eruit scheppen en de tomaat uithollen zodat je hem kunt vullen en laten uitlekken op keukenpapier 
Zet ze met de holle kant naar beneden in een voorverwarmde oven, 150 gr., 12 min. (ze moeten stevig blijven)

Bak 4 dungesneden reepjes ontbijtspek in roomboter, aanbakken en omdraaien, strooi over de reepjes een beetje rietsuiker (helpt om het spek mooi bruin te krijgen)
Neem ze uit de pan als ze bruin uitgebakken zijn en leg ze op keukenpapier

Klop met een garde 3 eieren in een kom met peper, doe er 2 eetlepels kokosmelk bij en 50 gr. grofgeraspte belegen kaas, klop dit door elkaar
Maak van het eiermengsel een roerei
Giet het in de pan, waarin het ontbijtspek is uitgebakken, roer het ei met een houten lepel totdat het stolt
Als het gestold is, maar nog wel glanst, doe je er een eetlepel verse bieslook (geknipt) bij en basilicum (gehakt) en roer dit nog even door het ei, totdat het niet meer glanst en neem de pan van het vuur 

Leg op een bord veldsla (of rucola), leg het ontbijtspek er bovenop
Leg de tomaten er naast en vul ze met roerei

Naar een idee van boekje Dirk (van den Broek), recept is aangepast.

NB: in plaats van sla, in een beetje water gestoofde spinazie. 

Reacties