Gevulde portobello met Echte Limburger en champignons met couscous

Portobello's, Echte Limburger en couscous 

Voorbereiding
Sjalot fijnsnipperen 
Halve doos kastanjechampignons in dunne schijfjes, een klein deel extra klein
Flinke handvol zwarte olijven fijn snijden
Knoflookteen fijnsnipperen 
1/2 rode peper, topje met steeltje eraf, halveer hele peper over de lengte (bewaar de andere helft), halveer de helft nog eens en snijdt het in fijne stukjes (incl. zaadlijsten)
2 zongedroogde tomatenpartjes fijn snijden, wat gedroogd eekhoorntjesbrood fijn brokkelen, laten wellen in een scheut olijfolie en kokend water, voor gebruik extra vocht afgieten
2 Portobello's, steeltje eraf snijden, de sporen eruit schrapen 
1 klein vierkant Echter Limburger kaasje halveren

100 ML couscous in een kleine maatbeker, scheut olijfolie, wat van de knoflook, zout en peper, oregano en elephant curry, erop

Sjalot fruiten in olijfolie, toevoegen rode peper en knoflook, de extra fijn gesneden champignons, olijven, tomaten, zout peper en (gevijzelde) rozemarijn 
5 min fruiten en een deel bewaren in folie om op de Portobello's te doen
Rest van de champignons mee fruiten, citroenschilletjes erbij, scheutje oestersaus, wat huisgemaakte kruidenmix (zie kruidenmix op de blog), citroensap
Nog eens 5 min. fruiten 
Uit pan nemen en goed in folie pakken

Bak portobello's op de onderkant (in zelfde pan, niet schoonmaken) afgedekt met folie, ook zo'n 5 min, na een paar minuten losmaken van bodem
Leg ze in ovenvast schaaltje met bakpapier eronder, vul ze met de extra fijngesneden ingrediënten
Snijd 3 plakken Limburger vanaf het midden en leg ze op een portobello, het korstje dat over is komt daar diagonaal bovenop
Hetzelfde met de andere portobello
Een minuut of 12 in een, op 200 graden voorverwarmde oven

De couscous. Kook in waterkoker water en giet 100 ml. op de couscous. Roer het stevig door de couscous, zodat het water tot op de bodem komt en alle ingrediënten goed gemixt worden. Dek het af met keukenpapier of een theedoek en laat het 10 min. staan

Op een bord portobello, groente en couscous verdelen
Pinot noir erbij
Smakelijk eten.

NB: echte Limburger is een roodbacterie kaas als bv. Epoisse. Het loopt niet zo, maar smelt goed en is milder van smaak. 

Echte Limburger, couscous, portobello, kastanjechampignons

Reacties