Broccoli, kaas uit de oven en meloen ham

Broccoli, kaas uit de oven en meloen ham

Hollandse broccoli; snijd de kleine stronkjes eraf, ontdoe de grote stronk van de geel/groene stukken en het houtige uiteinde, snijd het blanke deel in repen
Breng een bodem water (vingerdik) met een takje rozemarijn en een knoflookteen (over de lengte insnijden) aan de kook, half blokje groentebouillon (minder zout) erbij
De broccoli 10 min. koken

Verdeel een roodbacterie Frans kaasje over twee kleine ovenpotjes, bedek de potjes met bakpapier (wij hadden een kaasje bij de Aldi gekocht; specialité de Vosges, 50+, camenbertachtig)
Voeg eraan toe: rozemarijn, gesnipperde knoflook, peper, scheutje droge sherry en olijfolie
Zet 20 min. bij 225 gr. in de oven

Snijd een kwart meloen (Galia) in stukjes en verdeel het over twee borden, peper erover en per bord 2 plakken Ardenner Ham / Tiroller Schinken, daarop muntblaadjes
Broccoli erbij
De kaas naast het bord serveren met een geroosterd snee bruin boerenbrood. Of het brood gebruiken om de kaas eruit te scheppen of met een vork en dan op de broccoli doen

Reacties