Asperges met hollandaise saus, beenhamsnippers en ei

Zaterdag
Asperges met hollandaise saus, beenhamsnippers en ei

600 gr asperges, 8 X AA asperges
Schil ze met een dunschiller, van top naar eind, tot ze mooi blank zijn, spoel ze in koud water
Snijd ongeveer 6 - 7 cm van het eind af
Doe de asperges in een hapjespan (diameter 28 cm) met koud water, kook ze met wat zout en een deksel op de pan, 10 - 12 min (hangt af van dikte, prik in het uiteinde voor gaarheid)
Giet zoveel water af dat de asperges mooi recht on de pan liggen en laat ze 10 min nagaren

Voor de saus kun je voor het gemak een zakje gebruiken (of een vloeibaar bakje), maak de saus kaar met de beschrijving op het pakje
Voeg wat witte wijn toe en peper
Als de kook erover is, bosui in schijfjes toevoegen, dan de beenhamsnippers (anderhalf bakje, 200 gr) en 3 gekookte eieren (7 min 45 sec in kokend water) in stukjes
Alles goed doorroeren
50 gr roomboter er door roeren

Serveer de asperges op het bord, wat peper erover
De saus ernaast

Wijntijd: gewürztraminer

Reacties