Snijbonen, paddenstoelen met pindasaus

Vrijdag
Snijbonen, paddenstoelen met pindasaus

Kook een maaltje snijbonen, in stukken gesneden, in een minuut of 12 gaar.
Afgieten, wat bonenkruid en verse munt en een drupje olijfolie toevoegen.

Ondertussen.
Snijd wilde bospaddenstoelen (shii-takes -zonder steeltjes, cantharellen, oesterzwammen) in schijfjes.
Bak ze met een fijngesnipperde ui in oosterse wokolie.
Afblussen met whisky (aansteken), wat oestersaus en balsamico azijn, drupje gembersaus.
Zout, peper, badjak, verse peterselie / koriander / basilicum (geknipt met kruidenschaar).
In kleine brokken gesneden trostomaat toevoegen.
Alles doorbakken op redelijk hoog vuur, zodat sap wat inkookt.

Ondertussen.
In een pannetje kant-en-klare Calvé pikante pindasaus rustig aan verwarmen.

Opdienen in ringen op het bord.
Op het bord wat zout en peper en korianderpoeder strooien.
Rangschik de snijbonen in de buitenste ring, in de middelste ring de paddenstoelen, in het hart de pindasaus.

Wijntip: Tarapaca Carmenere.

Reacties