Gevulde flespompoen met wokmix

Gevulde flespompoen

1 gelijkmatig rechte pompoen, snijd hem overdwars in twee helften
Schep met een lepel de zaden eruit en snijd met een koksmes de schil eraf
Rasp met een vork sleuven in het vruchtvlees en giet er olijfolie in
Verhit een grillpan en grill de pompoen 10 min. op het vruchtvlees
Op deze manier is het vruchtvlees makkelijker met een lepel eruit te schrapen
Hol de pompoen uit zodat hij gevuld kan worden

1 courgette, ook doormidden, snijd wat van de schil af met een dunschiller, snijd de courgette op de lengte van de pompoen, behandel de courgette verder net als de pompoen, grill ze 5 min.

2 pastinaken, schil ze met een dunschiller en snijd ze in smalle repen, snijd de, niet zo lange, repen in blokjes en  bewaar ze apart
4 grote champignons, 2 in schijven en 2 in blokjes
1 gesnipperde ui

Grill de ui en de champignons kort met wat rozemarijn en hevel het over naar een wokpan 
Snijd het vruchtvlees van de pompoen en de courgette en doe het in de wokpan (matig vuur), voeg de blokjes pastinaak en champignons toe,
Verder nog een handvol fijngesneden groene olijven,
een gesneden en geplet knoflookteentje, 
wat gember en citroenschil gesneden met een dunschiller, en citroensap
tijm- en korianderblaadjes, 
kruiden met zout en peper, citroengras, laos en curry
Kluts 2 eieren en roer het door de wokmix, neem de wokpan direct van het vuur

Vul de pompoen
Begin met een laagjes wokmix, dan de courgette, daarin een laagje mix, daarbovenop de helft van de repen pastinaak en champignons, daarboven op 1/4 reep van een fetablok
Doe hetzelfde bij de andere helft, behalve de feta
Klap beide helften op elkaar en leg het op een vel bakpapier (38x42cm), vouw het papier er stevig omheen, vouw en niet de uiteinden goed dicht, leg het geheel in een ovenschaal

Papilotte 
Maak met de resterende wokmix een papilotte (zie papilotte op deze blog) en leg deze naast de pompoen in de ovenschaal

Verwarm 1 uur op 175gr. in een oven, daarna 15 min. nagaren op 150gr. (Pastinaak heeft iets meer tijd nodig om te garen)
 
Verdeel de inhoud van de papilotte over twee borden en kruimel er 1/4 reep feta over, doe er bij elk 1/4 schijf pompoen bij
Bewaar de andere helft voor morgen, maak er couscous bij met de nog resterende helft feta.

Reacties