Asperges met roombotersaus, beenham en ei met bataat

Asperges met roombotersaus, beenham en ei met bataat

8 - 10 AA asperges
Schil ze met een dunschiller, van kop naar eind (leg ze plat, pak de kop en schil naar uiteinde) tot ze mooi blank zijn, spoel ze in koud water
Snijd ongeveer 6 - 7 cm van het eind af
Doe de asperges in een hapjespan (diameter 28 cm) met koud water, kook ze met wat zout en suiker, een deksel op de pan, 10 - 12 min (hangt af van dikte, prik in het uiteinde voor gaarheid)
Giet zoveel water af dat de asperges mooi recht on de pan liggen en laat ze 10 min nagaren (niet terug op het vuur zetten)

Schil 1 bataat en snijd hem ik niet te grote brokken, voeg de bataat aan de asperges toe als het water kookt, neem ze na een minuut of 10 uit de pan met een schuimspaan en houdt ze warm in aluminiumfolie 

Smelt 75 gr roomboter, doe er wat gevijzelde rozemarijn en olijfolie bij

Rol 6 redelijk dikke plakken beenham tot rolletjes, verdeel ze over de twee borden en bestrooi ze met gedroogde peterselie en oregano 
Kook 3 eieren 7 à 8 min. in kokend water, laat ze schrikken in koud water en snijd ze met eiersnijder tot dune plakjes, verdeel ze over de borden en doe er wat zout
 op

Verdeel de asperges en bataatblokjes
Giet roomboter over de asperges, laat wat boter in de pan en fruit daar kort een fijngesnipperde sjalot in, giet dit op de bataat

Als extra saus bij de beenham kun je er mosterhoningtijnmosterd bijgeven (zie "mosterd maken" op de ze blog)


Asperges, bataat, beenham, eieren, roomboter, sjalot, honingtijmmosterd

Reacties