Heldere paddenstoelensoep

Heldere paddenstoelensoep
Een stuk of 10 kastanjechampignons in schijfjes
6 oesterzwammen in dunne reepjes
6 gedroogde eekhoorntjesbrood (Porcini), weken in wat olijfolie en heet water
2 sjalotten fijngesnipperd
Gesnipperd stukje gember

Dit grillen in de grillpan in olijfoliemix (zie quinoasalade), begin met de sjalotten 
Verse tijm, oregano, wat salie erbij
Afblussen met een flinke scheut witte wijn, de champignons moeten nog een beet hebben, de kleur is nog wat licht 

8 - 9 dl water aan de kook brengen en 1 bouillonblokje groente (de minder zout variant) en blokje Porcinibouillon
Roer bovenstaande ingrediënten erdoor

Direct serveren of 1 à 2 dagen in de koelkast bewaren (de soep kleurt dan mooi door)

Paddenstoelen, bouillon van groente- en porciniblokjes, witte wijn

Reacties