Quinoasalade

Quinoasalade

200 ml biologische rode quinoa, goed afspoelen onder heet water, 20 min. koken volgens bereiding die op het pak staat
400 ml kokend water, flinke scheut olijfolie, salieblad, quinoa erdoor heen roeren, na 10 min. nog eens goed roeren, na 20 min. de quinoa laten uitdampen
In een kom doen

100 ml olijfolie mixen met citroenschil, gesnipperde knoflookteen, scheutje balsamico saladedressing, scheutje witte wijn, verse tijm oregano salie, zout en peper
Op deze kun je meerdere olijfoliemixen maken en bij meerdere gerechten gebruiken, de olie toevoegen met een houten lepel (voor goede doseringen)

Gesnipperd slajot fruiten in bovenstaande mix in een grillpan
Een puntpaprika, zonder zaadlijsten, in stukken van 3 cm, toevoegen en grillen, nog wat olijfoliemix erbij, kort grillen (2 min aan elke kant)
Laat dit afkoelen

8 cherry tomaatjes halveren (of rijpe pomodori tomaten in kleine brokjes)
1/2 komkommer met een kaasschaaf schillen en in kleine brokken snijden
4/5 blok feta in kleine brokken
Schep dit alles met een paar lepels olijfoliemix door quinoa

Of direct eten, maar lekkerder is om de salade een dag of twee dagen in de koelkast te bewaren. Daarna voor het eten 3 uur uit de koeling halen

Rode quinoa, paprika, komkommer, feta, tomaten

Reacties