Gebakken groenten met de elektrische Taipei-plaat, kippenhaasjes gerold in ontbijtspek en couscous

Gebakken groenten met de elektrische Taipei-plaat, kippenhaasjes gerold in ontbijtspek en couscous 

We hebben een elektrische Taipei-plaat van 44,5 X 23 cm

Een aubergine in dunne schijven 
Een courgette gehalveerd en in dunne schijven
Puntpaprika in smalle repen

150 ml olijfolie mixen met citroenschil, gesnipperde knoflookteen, scheutje balsamico saladedressing, flinke scheut witte wijn, verse tijm oregano salie, zout en peper
Doe dit in een ovenschaal en haal de courgette en aubergine en paprika door de olie en verdeel over de bodem, de paprika erboven op
Afdekken met folie en in de koelkast zetten, de volgende dag alles keren en paprika er weer bovenop en nog een dag in de koeling

Houd keukenpapier bij de hand, het spettert nogal
Zet de Taipei op zijn hoogste stand en verdeel de courgette over de bodem, het is klaar als het glazig is en lekker verkleurd (er mag een zwart randje aan zitten), maar vooral niet te lang (2 min aan elke kant, als een stuk wat dikker is uitgevallen laat je doe wat langer liggen), met een tang keren
Pak het over op alufolie en houd warm in de oven op 125gr
Bak de aubergine, pak het over op folie en leg het op de courgette en houd ook dit warm
Doe hetzelfde met de paprika, deze is eerdere klaar, bij een mooie gegrilde kleur eruit halen en ook warm houden

Grill in dezelfde olie in ontbijtspek gerolde, gekruide (kardemom, laos, citroengras, tijm, beetje curry en kurkuma, wat zout en peper) kippenhaasjes
Nog steeds op de hoogste stand, de kip is klaar als het ontbijtspek mooi bruin is geworden, ook zo'n 2 min aan elke kant

Erbij doen couscous, 100 ml, daarop olijfolie, munt, tijm, oregano, salie, zout en peper, 100 ml kokend water met de achterkant van een houten lepel erdoor roeren
Afgedekt met keukenpapier erover 10 min laten staan

De groenten, kip en couscous op de borden verdelen 

NB1: we hadden er ook nog de quinoasalade bij en vooraf de paddenstoelensoep
3 kippenhaasjes pp
NB2: met de Taipei kun je ook buiten "bakgrillen" en de porties geleidelijk verdelen, wat courgette, aubergine en kippenhaasje per keer
NB3: als je geen tijd hebt om het van tevoren te maken; fruit / gaar het in olijfolie en bouillon. Fruit de ui in olijfolie, neem na een min. of 3 uit de pan. Vul de pan met een bodem water en los daar een half blokje bouillon in op, doe er de kruiden bij en voeg de groenten toe (nu in grote brokken), van hard naar zacht met een tussenpauze van 2 min., doe de ui met de olijfolie er weer bij, schep het goed door elkaar, totaal 7 - 8 min. De groente afwokken in de Taipei-plaat. 

Elektrische Taipei-plaat, courgette, aubergine, paprika, kippenhaasjes, couscous, 

Reacties