Groenten met o.a. paprika en courgette met lasagne en kaas (makkelijk met groente)

Groenten met o.a. paprika en courgette met lasagne en kaas

In grote stukken: grote ui, courgette, handvol sperziebonen
In blokjes: 4 waspenen, schijf van een verse ananas
In kleine stukjes: 2 grote bleekselderijstengels, rode peper (met zaadpitjes, 5 cm lang), stuk gember
in dikke ringen: 2 grote paprika’s
In dikke schijven: 6 grote kastanjechampignons

Gevijzelde kruidenmix: veel rozemarijn en oregano, snuf tijm + basilicum + salie + bonenkruid + dragon
Een mix van geraspte kaas (kijk welke restanten kaas je nog hebt en gebruik die): ik had zo’n 125 gr jong belegen kaas, 125 gr jonge kaas en 100 gr Parmezaanse kaas (deze fijn geraspt)
Verder nog nodig een potje passata en wat vleeswaren

Sperziebonen in 6 min. voor koken.
In een wok de groenten fruiten in olijfolie; begin met de hardste soorten, van de paprika alleen kop en kont.
Toevoegen: gember, rode peper, wat zout en peper, kruidenmix, scheutje oestersaus (als smaakversterker), klein potje fijne passata, scheut witte wijn (giet het eerst in het potje passata en even schudden), een beetje tabasco, citroenschil (met fijnschiller) en sap van een halve citroen, een drupje gembersaus. Stevig doorroeren.
Leg op de saus de paprikaringen en dek het geheel af met aluminiumfolie. Laat het 10 min. zachtjes pruttelen.
Neem de saus van het vuur en roer er de sperziebonen en de ananas door.

Vet een ovenschotel (26 x 24 x 7,5 cm) in met olijfolie.
Breng een laag saus aan en leg daar lasagnebladen op (ik neem de half volkoren van Honig omdat deze 9 x 10 cm zijn en ik niet te veel lasagne wil; er passen 2 hele en 2 halve bladen op).
Breng nog een laag saus aan en leg daar 4 grote spinata romana of Franse peperworst plakken op (hoeft niet, doe ik wel – voor de bite). Daarop weer een laag lasagne.
Doe de rest van de saus op de lasagne. Doe er nog wat verse korianderbladjes op.
Verdeel de paprikaringen over de schaal en dek het geheel af met de kaasmix.

Het moet 40 min in de oven. De eerste 10 min op 220 graden, de tweede 10 min op 200 graden. Dek het daarna af met dè aluminiumfolie, zet voor de resterende tijd de temperatuur op 175 gr.

Voor twee personen, als je niet te veel eet, heb je nu voor 3 drie dagen een groentehap (die bovendien per dag sterker van smaak wordt).

NB: opwarmen doe ik in de magnetron op 500 Watt, 12 - 13 min.

Reacties