Kropsla mix met garnalen (2)

Vrijdag
Kropsla mix met garnalen (2)

Snijd een stuk puntpaprika en de top van een rode peper (zonder zaadlijsten) in dunne schijven
Snipper een sjalot
Bak een handvol pijnboompitten met zout en peper, lichtbruin
Bak in olijfolie, een uitgeperste knoflookteen en wat zout en peper, een bakje roze garnalen, blus dit af met Noilly Prat, even laten staan

Doe kropsla mix, paprika, rode peper, sjalot, pijnboompitten, zout en peper, Provençaalse kruiden en gedroogde bieslook in een kom
Knijp een halve limoen over de sla uit, schenk er walnoot- en olijfolie en basilicumazijn over, voeg een theelepel dijonmosterd toe, drup er wat honing over (ik gebruikte boekweithoning)
Voeg als laatste de warme garnalen met de saus toe
Schep alles voorzichtig door elkaar

Wijn: Côtes du Rhône

De sla is pikant, zuur en zoet en kruidig

Reacties