Vis bakken

Vis bakken

Vismoten en visfilets hebben een huid/vel zijde en "graat" zijde.
Vis zouten en peperen.
Bak met een deel olijfolie en roomboter (boter kleurt de vis bruin).
Begin te bakken op een redelijk heet vuur op de graatzijde. Zet na een minuut of 3 het vuur terug naar matig.
Keer de vis halverwege het bakken.

Witte vis (kabeljauw, etc.): 12 min op elke kant bakken.
Roze vis (zalm, forel, makreel, etc.): 6 min op elke kant.

Witte vis geeft bij het bakken een vislucht, die kan blijven hangen. Om dit te voorkomen laat je een pannetje met azijn (neem een half kopje) tijdens het visbakken zachtjes mee pruttelen.

Extra
Na het keren kan de vis afgeblust worden met witte wijn en/of citroensap.
Verse dille toevoegen.
Bij forel, amandelen toevoegen.
Bij zalm, bosuien en Spaanse peper toevoegen (/champignons).
Laat de vis na toevoegen van extra ingrediënten 5 min. langer bakken.

Reacties