Pompoensoep met bospaddenstoelen en parmezaanse kaas

Zaterdag
Pompoensoep met bospaddenstoelen en parmezaanse kaas

Kook in een middelgrote pan, een vingerkootje diep water
Maak er bouillon van met 1 1/2 tuinkruidenbouillonblokje

Fruit in een pan met olijfolie: in stukken gesneden, 1 ui, 4 boswortelen, 1 pompoen (zie op pagina pompoen hoe je deze kunt snijden, pompoen zonder schil)
Voeg peper, laos en chili-vlokken (gedroogde rode peper) toe, blus af met de sap van een halve citroen en een scheut Noilly Prat
Rasp de citroenschil boven de pan (fijn raspen, alleen het harde gekleurde deel van de schil, het weke gedeelte is bitter)
Goed door scheppen en 10 min. zachtjes laten fruiten

Voeg de gefruite groentes bij de bouillon.
Voeg 1 takje rozemarijn, 2 takjes munt, koriander en bladpeterselie toe.
GEEN zout (bouillon is zout genoeg).
En kook het gaar (half uur tot driekwartier), matig vuur.

Fruit ondertussen in dezelfde pan (niet afwassen) een bak, fijngesneden bospaddenstoelen.
Wat peper en rozemarijn erbij.
Afblussen met een flinke scheur whisky, steek deze aan en laat het goed uitbranden.

Terug naar de soep. Haal de kruidentakjes eruit. Pureer met een staafmixer totdat het mooie, gladde en stevige soep is geworden. De soep is nog mooi op kleur.
Roer er nog een flinke dot roomboter door.

Serveren. 2 flinke soeplepels in een kom, 2 eetlepels paddenstoelen in het midden. Rasp daaroverheen wat parmazaanse kaas.

Reacties