Couscous met groenten, roze garnalen en feta

Vrijdag
Couscous met groenten, roze garnalen en feta

Mise-en-place
1 rode ui snipperen
Halve rode peper snipperen
1 rode punt paprika in stukjes
1 selderij stengel in stukjes
2 venkelschillen in stukjes
2 wortelen (bos) in stukjes

Stuk of 12 blokjes Feta (gekruide blokjes in glazen pot) halveren. 
Bakje roze garnalen.

Voor 3/4 kopje couscous kook 2 keer deze hoeveelheid met een flinke scheut olijfolie, zout en peper en een mespunt curry (goldelefant - Fuchs; kurkuma, cumin coriander, fenegriek, peterselie, chilies, knoflook, venkel).
Doe de couscous in een kom en giet het water erbij. Er door roeren. 10 min laten staan, zonodig de kom bewegen om al het water te laten opnemen.

In een pan de groenten in olijfolie bakken. Met verse roosmarijn (blaadjes fijngesneden), zout en peper. Afblussen met citroen / limoen en geraspte schil en een flinke scheut Armagnac. Aansteken en wachten tot de vlam uit zichzelf dooft. 
De zaadjes van 4 / 5 kardemompeulen  vijzelen en toevoegen. 
Op een matig vuur 15 min stoven. 

In het midden van de pan ruimte maken, zodat de garnalen daar aangebakken kunnen worden. Nadat de garnalen door het bakken verkleurd zijn (neemt een aantal minuten) door de groenten scheppen. 
Blaadjes van munt en bladpeterselie (gescheurd) en de feta toevoegen en doorroeren. 
De couscous erdoor scheppen en geef het even de tijd om de smaken te laten doorwerken. Niet te veel scheppen, zeer matig vuur omdat couscous makkelijk aanbakt. 

Een verrassende smaakcombinatie. 

Reacties