Snijbonen, wortelen en omelet

Donderdag
Snijbonen, wortelen en omelet

Zakje gesneden snijbonen in een bodempje kokend water 10 tot 15 min koken. Aan het water toevoegen een eetlepel olijfolie, wat bonenkruid, zout en peper.

In een, niet te grote pan, een klont roomboter smelten, op een matig vuur. In een kommetje zijn 4 eieren geklopt met zout en peper, snufje dragon, een scheutje Kikoman soja saus (less salt) en water en een mespunt sambal. Bak de eiermassa op een matig vuur aan beide zijden tot een omelet. Snijdt het in smalle repen en die repen in vieren. 

Bak in olijfolie in dezelfde pan een kleine, versnipperde (banaan-) sjalot en 3 wortelen (gesneden met een schijfjessnijder). Zout en peper, snufje oregano en kardemom en afblussen met rosé en balsamico azijn. Drupje gembersaus erbij. 10 min garen. Wat water erbij als het vocht verdampt is.

De snijbonen afgieten en bij de andere groenten in de pan doen. Door scheppen. Wat sambal badjak erbij en verse munt en basilicum.
De omeletrepen op de groentenmassa leggen en afdekken met folie en op een klein vuur nog 5 min laten garen. 
Voorzichtig opscheppen zodat de repen omelet (enigszins) op de snijbonen blijven liggen. 

Wijn: Tarapaca Carmenere. 

Reacties