Maaltijdsoep op basis van tomaten

Maaltijdsoep op basis van tomaten en wat thuis voor handen is

6 ontvelde middelgrote tomaten (tomaten van boven naar beneden licht insnijden en ongeveer 5 min. in kokend heet water leggen, koud afspoelen en de schil eraf pellen)
Snijd de tomaten in kleine blokjes

1 fijngesnipperde rode ui fruiten in olijfolie
1 bataat in kleine blokjes, 1 kleine puntpaprika in ringen, 1 fijngesnipperde knoflookteen, 1 stukje fijngesnipperde rode peper, ook mee fruiten

Gebruik een deel van het hete water, in de pan ongeveer twee vingers diep, breng het aan de kook, voeg een bouillon groenteblokje (minder zout) en een blokje Porcini-blokje
Voeg de gefruite groente, 4 eetlepels Kikkererwten en de tomatenblokjes toe
Wat peper erbij en blaadjes basilicum

10 min. laten pruttelen
Voeg 2 eetlepels gedroogde bruschetta classic en een scheutje gembersiroop  toe
Na 5 min. 2 repen feta (vingerdik) door de soep brokkelen, roer ze er goed doorheen
Nog eens 5 min. laten pruttelen
Voor het opdienen nog een scheut kokosroom erdoor 

Reacties