Tajine II; Grofgesneden groente met kip
Voorbereiding
De groente naar verhouding zeer grof in brokken snijden
Courgette, halve rode peper (in de lengte doorgesneden, met zaadlijsten), kleine ui, puntpaprika, 1 middelgrote bataat, 3 pomodori tomaten in 4 parten, knoflookteen, handvol zwarte olijven
4 gemarineerde kippendijen (deze waren eigenlijk voor de BBQ, gemarineerd met knoflook en kruiden, kant en klaar van supermarkt - Jumbo, liever geen standaard met veel paprikapoeder gemarineerde dijen), rol ze niet uit maar laat ze compact
Doe de groente in een kom en doe erop:
Olijfolie, balsamico dressing (of azijn), citroenschil en sap, scheutje gembersiroop, scheut oestersaus, tijm, oregano, kruidenmix (zie blog voor mix, kruiden op basis van kardemom, curry, laos en citroengras), scheut jalapeno ketchup (Heinz), zout en peper
Schep alles door elkaar
Oven voorverwarmen op 150 raden
Groente overscheppen in de tajine, de rollen kippendijen erboven op, deksel erop
Laat het een dikke 2 uur garen voor groentes met een bite
Omdat het sap zo lekker is, kun je er een stokbroodje bij serveren
Wijn: fruitige wijn, wij hadden Spätburgunder Sankt Anna (ook Jumbo)
Courgette, rode peper, ui, puntpaprika, bataat, 3 pomodori tomaten, knoflookteen, zwarte olijven, 4 gemarineerde kippendijen
Reacties
Een reactie posten