Gevulde portobello met snijbonen (2)

Gevulde portobello met snijbonen (2)

De portobello
Steeltje eraf, hoed schoon schrapen tot er iets van het wit zichtbaar wordt
Wat pijnboompitten roosteren in de pan en uit de pan nemen
4 dunne ontbijtspekplakken krokant bakken (2 voor de snijbonen) en uit de pan nemen
Sjalot fruiten in olijfolie, met wat zout peper, gevijzelde rozemarijn en tijm (1/4 tijm), afblussen met een scheutje witte wijn
de portobello erop zetten (sporenkant naar beneden)
Een minuut of 5-6 mee garen, de portobello begint te kleuren, hij moet wel wat stevig blijven

Portobello vullen met sjalot, pijnboompitten, flink wat verse korianderblaadjes, 1 plak ontbijtspek, tabasco druppelen
Afdekken met plakken van Echte Limburger kaas (elk een half deel)
Ongeveer 15 min. in 200gr. oven

Snijbonen
In grove, schuine stukken snijden, met wat water en bonenkruid 12 min. koken
Snijbonen afgieten, wat olijfolie zout en peper erbij en, van het takje afgescheurde, muntblaadjes (3 takjes), plus de ontbijtspek in kleine stukjes
Schep dit door elkaar

Op het bord wat zout peper en een streep citroenolijfolie, dien daar het gerecht op.
(Citroenolijfolie; doe in een klein flesje gesneden citroenschil en iets knoflook, vullen met olijfolie, extra vierge)

Portobello, snijbonen, echte limburger, ontbijtspek, pijnboompitten, koriander, munt

NB: i.p.v. Snijbonen, sperciebonen en i.p.v. Echte Limburger, Pié d'Angloys of blauw schimmelkaas je.

Reacties