Vrijdag
Kikkererwten met courgette, puntpaprika en garnalen
2 sjalotten, grof gesneden, in olijfolie in een wokpan fruiten
1 puntpaprika grof gesneden erbij, even mee bakken
1 courgette grof gesneden erbij
2 tomaten, in kleine stukken en een 1/2 rode peper (zonder zaadlijsten) in schijfjes erbij
Kruiden (gele, elephant, curry, korianderblaadjes), wat peper (4 pepermix) uit de molen, scheutje Thaise zoetzure oestersaus en een drupje gembersaus (geen zout)
Deksel op de pan en 10min op een lager vuur stoven
1 blikje Kikkererwten (bonduelle) en een bakje roze garnalen even mee laten opwarmen
Vlak voor het opdienen 1 fijngesnipperd knoflookteentje erdoor roeren
De maaltijd over twee borden verdelen en het nat van de saus erover doen
Wijn: Pinot noir Chili
Kikkererwten met courgette, puntpaprika en garnalen
2 sjalotten, grof gesneden, in olijfolie in een wokpan fruiten
1 puntpaprika grof gesneden erbij, even mee bakken
1 courgette grof gesneden erbij
2 tomaten, in kleine stukken en een 1/2 rode peper (zonder zaadlijsten) in schijfjes erbij
Kruiden (gele, elephant, curry, korianderblaadjes), wat peper (4 pepermix) uit de molen, scheutje Thaise zoetzure oestersaus en een drupje gembersaus (geen zout)
Deksel op de pan en 10min op een lager vuur stoven
1 blikje Kikkererwten (bonduelle) en een bakje roze garnalen even mee laten opwarmen
Vlak voor het opdienen 1 fijngesnipperd knoflookteentje erdoor roeren
De maaltijd over twee borden verdelen en het nat van de saus erover doen
Wijn: Pinot noir Chili
Reacties
Een reactie posten