Kipfilet met broccoli en gorgonzola

Maandag
Kipfilet met broccoli en gorgonzola 

1/2 kipfilet (beter leven) in grote brokken gesneden, schud in een plastic zak Jamaican Jerk kruiden (Fiddes Payne) een eetlepel, doe de kipfilet in de zak en kneed erdoor

1 stronk broccoli, snijd de roosjes eraf
1/2 puntpaprika in ringen gesneden
3 boswortelen in schijfjes
Kook in een grote pan een liter water (het gaat sneller als het water in een waterkoker aan de kook is gebracht), doe er twee bouillontabletten Porcini (Star) bij
Kook de groenten 10 min (totdat de uiteinden van de roosjes donker gekleurd zijn)
Schep de groenten uit het water en bewaar het afgedekt in een diep bord

Fruit in een pan een gesneden ui glazig (gebruik olijfolie), bak de kip om en om, doe er verse rode peper bij, wat peper uit de pepermolen en kardemom, blus het af met wat groentevocht, doe er een drupje gembersiroop bij
Voeg de groenten toe en schep alles regelmatig door elkaar en laat het 10 min op een klein vuur staan (tegen de kook aan)
Verdeel met een spaan de groente-kip-maaltijd over twee borden en dek dit af om het warm te houden

Laat het achtergebleven vocht wat inkoken, voeg 2 in dunne schijfjes gesneden kastanjechampignons en een streep gorgonzola (50gr) toe, kook het totdat de kaas is opgelost
Verdeel de saus over de maaltijd

Wijn: Grenache / Syrah

Reacties