Kipfilet met sperziebonen

Woensdag
Kipfilet met sperziebonen

1/2 halve kipfilet (één borst) in dikke repen
300gr sperziebonen getopt en gehalveerd
1 sjalotten in ringen gesneden
Stukje rode peper in schijfjes
3 oesterzwammen in reepjes
Gevijzelde curry Madras, rode pikante curry en kardemom
Wat salie
Wat witte port

Strooi de kruiden over een vel aluminiumfolie, verdeel de kippenrepen erover, pak de uiteinden van de folie en laat de kip door de kruiden rollen om de kruiden gelijkmatig te verdelen, nog wat peper en zout
Kook sperziebonen 10min. in wat salie
Fruit de sjalot in een niet te grote koekenpan, bak de kip aan en keer de stukken om
Doe er de Spaanse peper en de oesterzwammen bij, keer de kip weer om
Afblussen met port (ik had witte) en het vuur lager zetten even laten staan en de gekookte sperziebonen erboven op verspreiden, dek het af met de deksel van een pan (de pan hoeft niet alles te dekken)
Nog 5min laten staan en alles door elkaar scheppen

Wijn: Grenache met syrah

Reacties