Deens appeltoetje (aeblekage)

Deens appeltoetje/taartje

1 1/2 kilo goudrenetten schillen, in vieren snijden, het klokhuis verwijderen
In grote stukken snijden
Een avond ervoor de appels koken, niet tot moes, er mogen grote brokken in blijven, als de appels roerbaar zijn en verkleurd, is het klaar
Zet het in de koelkast

De volgende dag 12 beschuiten tot kruim maken en op een niet te hoog vuur met 2 a 3 eetlepels rietsuiker bakken, je ruikt en ziet aan de bruine kleur dat het klaar is (pas ervoor op dat de beschuitkruim niet verbrandt, geen boter gebruiken)
Klop met een mixer een bakje slagroom tot room, stop net voordat het slagroom wordt, de room is al wel stijf maar nog slagroom (gebruik geen suiker in de room)

Vul een diepe schaal met de helft van de appel"moes"
Verdeel een deel van de beschuit over de moes
Daar boven op de rest van de appels
Daar boven op een deel van de beschuit (gebruik niet te veel, maak er een mooi laagje van, 12 beschuiten zijn te veel maar dan heb je wel genoeg)
Verdeel de slagroom over het geheel

Verdeel het toetje in vierkante porties

Reacties