Nestje van spinazie met een paddenstoelensaus met geitenkaas

Dinsdag
Nestje van spinazie met een paddenstoelensaus met geitenkaas

Zak gewassen spinazie
1 sjalot gesnipperd
4 grote kastanjechampignons in dunne schijfjes
4 grote oesterzwammen in dunne schijfjes
Klein stukje rode peper, gehalveerd en in dunne schijfjes
1 knoflookteentje fijngesnipperd
1 klein bakje met gesneden geitenkaas (naturel)

Spinazie koken met een heel klein beetje water
In een sauspannetje sjalot fruiten, de paddestoelen en rode peper toevoegen
Afblussen met een scheut balsamico azijn en oestersaus
Wat zout en peper
5 min laten stoven

Als de spinazie gaar is, vocht afgieten en wat vocht van de saus toevoegen, een beetje zout en peper
De knoflook toevoegen, 5 a 6 geitenkaasplakken op de saus leggen, besprenkel de kaas met honing (boekweithoning van VanTraa, verkrijgbaar in bio-winkel)
Op een laag vuur de kaas week laten worden, laat de kaas niet smelten (voordat de kaas op de spinazie wordt gelegd)

Maak op een bord van de spinazie een nestje
Verdeel de saus met de geitenkaas in het midden ervan

Wijn: Primitivo

Nestje spinazie met bosui, courgette en roze garnalen
Op eenzelfde wijze klaar maken.
In plaats van de sjalot, 2 bosuien. Geen paddenstoelen maar een halve courgette, in schijven daarna in  stukjes. In een pannetje laten garen, afblussen met citroensap en oestersaus. Kruiden met zout, peper, Chilivlokken, koriander en laos. Op het laatste de roze garnalen 3 minuten mee verwarmen. Wat dille en een halve gesnipperde knoflookteen erbij.
De spinazie afmaken met wat olijfolie, nootmuskaat en de andere helft van het knoflookteentje.
Op dezelfde manier op het bord opmaken.

Wijn: pinot noir

Reacties