Rode bieten, met gefruite groente, garnalen en zalmforel

Donderdag

Rode bieten, met gefruite groente, garnalen en zalmforel

4 voorgekookte rode bieten in kleine blokjes gesneden. Doe ze in een kom.
Wat zout en peper, scheut basilicum azijn, scheutje gembersiroop en walnootolie.

1 fijngesnipperde sjalot, 4 kleine wortelen in kleine ringen, 1 kleine stengel bleekselderij in kleine blokjes, een fijngesnipperd half rood pepertje en theelepel blanke sesamzaad.
Fruit dit in olijfolie in een sauspannetje, te beginnen met de sjalot.
Kruiden met dragon, laos en koriander. Zout en peper.
Afblussen met flinke scheut whisky. Dit aansteken en uit laten branden.
Scheutje oestersaus. Even garen, totdat de wortelen gaar kleuren.
De groentesaus op de rode bieten doen.

In het sauspannetje een bakje roze garnalen, kort aan braden. Overtollig vocht afgieten. Een fijngesnipperd knoflookteentje toevoegen, wat zout en peper. Kort afblussen met citroensap.
De garnalen op de bieten doen.

De blaadjes van 3 takjes munt klein snijden en bij de bieten doen.
Alles voorzichtig door elkaar scheppen.

Op een bord serveren met warm gerookte zalmforel. De forel besprenkelen met citroensap en dille.

Wijn: Dornfelder

Reacties