Rode bieten met ei en roze garnalen

Vrijdag
Rode bieten met ei en roze garnalen

500 gr voorgekookte rode bieten in kleine reepjes.
1 bakje roze garnalen.
1 grote sjalot in snippers.
1 knoflookteen in snippers.
2 gekookte eieren (7 min 40) in schijfjes uit de eiersnijder.
Vijzel een mespunt dragon met de zaden van 3 kardemom.

Fruit in een pan op een matig vuur in walnootolie 3/4 van de sjalot.
Wat zout en peper (4 seizoen) uit de molen, de dragon en kardemom.
De rode bieten erbij. Wat laos, citroensap en wat geraspte schil van de citroen.
Na 10 minuten afblussen met witte port. En zachtjes na laten garen. Vlak voor het opdienen 1 ei erdoor roeren.

Verwarm in een klein pannetje op een klein vuur olijfolie en een klont roomboter.
Voeg de rest van de sjalot en knoflookteen toe. Wat zout en peper.
Omdat het op een klein vuur staat, kan het wel even staan en kun je ondertussen de rode bieten doen.

Maak alvast een bord op. Wat zout en peper uit de molen op het bord malen. Verdeel het andere ei over de borden (aan de buitenkant).

Zet de kleine pan op een heet vuur, voeg de garnalen toe en schep het om en om met een houten lepel; een minuut of 2. Doe er een flinke scheut whisky bij en steek het aan. Laat het vuur uit zichzelf doven. En schep de garnalen met schuimspaan op het midden van het bord.
Kook het vocht wat in.

Verdeel de bietjes in hoopjes op het bord, rondom de garnalen.
Verdeel het ingekookte vocht over de garnalen.

Eet smakelijk.

Reacties