Zomersoep met courgette

Zomersoep met courgette
Gebruikelijke manier van soep maken.
Bodem water aan de kook en 1 tablet groentebouillon (minder zout) toevoegen. 
Een ruime koekenpan. Daarin in half deel olijf- en koolzaadolie. Ui fruiten, een flinke grote courgette in stukjes, 2 wortelen, halve puntpaprika. Peper, gemalen kardemom, gemalen galangawortel en wat curry en gedroogde chilipepervlokken erbij. Afblussen met witte port.

Aan het water toevoegen. Citroengrasstengels, kaffielime blad, schil en sap van een halve citroen (met een aspergeschiller kun je de schil er makkelijk af schillen). Verse kruiden: rozemarijn, tijm, munt, salie en rode basilicum. Alleen blaadjes R, T, en S. M en B met takje.

De courgette etc. Toevoegen. Half uurtje op een zacht pitje laten staan. Stengels, limeblad en takjes verwijderen. 
Het geheel pureren.
De soep heeft een frisse kleur met een milde citroenaroma. 

Reacties