Zomerse tomatensoep

Zomerse tomatensoep

1 kilo rijpe tomaten, zonder schil (snijd ze kruislings met een kartelmes licht in, zet ze in een pan in kokend water uit de waterkoker, na 5 min. koud afspoelen en de opgekrulde schillen verwijderen)
Snijd de tomaten in kleine brokken

1 gesnipperde ui fruiten in olijfolie, in de pan waar je ook de soep in gaat maken
Toevoegen: 4 worteltjes in schijven, een halve puntpaprika in brokken, 1 fijngesnipperde knoflookteen, blaadjes van verse oregano en tijm, citroenschil en sap, peper

Afblussen met gevogelte fond 350 ml
Toevoegen: de tomaten, 3 schijfjes gember, takje rozemarijn, takjes munt en basilicum, scheutje basilicum dressing (olie), gevijzelde kardemom, wat kurkuma gedroogde oregano provinciaalse kruiden en citroengras
Laat dit 30 min. zachtjes stoven

De takjes en de gember verwijderen
Het geheel pureren zodat het een egale kleur krijgt (niet te lang, er mogen stukjes groente in blijven)
Op smaak maken met: 50 gr. roomboter, scheut gembersiroop, mespunt sambal, scheut rode port en 100 ml. kokosmelk

Tomaten, wortelen, paprika, ui, knoflook, verse kruiden, port, citroen, gember, gevogelte fond 

Reacties