Zalmfilet met broccoli en oesterzwammen

Maandag
Zalmfilet met broccoli en oesterzwammen

300gr zalmfilet
De "roosjes" van een grote stronk broccoli
2 grote oesterzwammen in smalle reepjes
1/2 rode peper in dunne schijfjes zonder zaadlijst
3 bosuien in schijfjes
1 tomaat in kleine stukjes
30 gr Roquefort
2 fijngesneden abrikozen
Vijzel wat dille, kardemom en Mexicaanse kruiden

Fruit de bosui en de rode peper kort in olijfolie
Bak de zalm kort aan op de vleeskant en draai de 2 filetstukken op de huid
Verdeel de oesterzwammen, de verkruimelde Roquefort en de fijngesneden abrikozen rond de filet en strooi er de kruiden en zout en peper over
Blus het af met witte wijn of Noilly Prat en zet het vuur laag (de saus mag alleen nog wat blubben)
Leg boven op de saus en de zalm de broccoli en de tomaat
Dek de pan af met aluminiumfolie en laat het 30 min rustig stoven (tot de broccoli beetgaar is)
Op het bord de zalm besprenkelen met een uitgeknepen citroen

Wijn: Jonge Primitivo

Toevallig nog wat saffraan rijst in de koelkast. Deze in de wok opgewarmd.

Reacties

  1. Tonijn in blik is super gezond en zit rammetje vol met omega 3 dus kopen en verzamelen maar. Tonijn met zongedroogde tomaten, pittige tonijn, tonijn pate wij hebben het. Goede combi’s zijn natuurlijk olijven, Frans geroosterde toast, kappertjes, of zoals het heurt een glas champagne

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten