Rundergehakt met groenten en oesterzwammen met Thaise twist

Vrijdag
Rundergehakt met groenten en oesterzwammen met Thaise twist

250gr rundergehakt
ui, 2 tomaten in kleine stukken
groenten: courgette, puntpaprika, 2 bospenen, 1/2 rode peper, in schijven
bakje oesterzwammen in repen
2 gedroogde galanga (Thaise gemberwortel) weken in warm water
3 gedroogde kaffir lime (limoenblad) bladsteel eruit halen en bladeren met hand versnipperen
1/2 takje rozemarijn, blaadjes klein gehakt
scheutje Thaise oestersaus, klein scheutje gembersaus
kruiden: rode pikante curry, korianderblaadjes
zout en peper, olijfolie

In wokpan olijfolie verwarmen en ui fruiten, daarna gehakt rul aanbakken
Kruiden, zout en peper, toevoegen en omscheppen
De groenten toevoegen en 5 min mee bakken
Van de rest toevoegen: tomaat, galanga met het water, kaffir lime, rozemarijn, oester- en gembersaus
Alles doorscheppen en vuur temperen
Boven op de saus de oesterzwammen leggen en niet doorscheppen, alles af dekken met aluminiumfolie en nog 10 min laten stoven
De galangawortel uit de saus verwijderen, die is te houtig en niet te eten

Wijn: Barolo

Eventueel wat rijst met saffraan erbij koken.
In klein pannetje water (ongeveer een vingernagel hoog) aan de kook brengen, voeg saffraan toe en een kopje rijst, zet het vuur terug naar laag dat het nog net wat kookt en kook het voor 10min.
Van het vuur nemen en nog 10 min laten staan. Schep de rijst met een klein rond kommetje uit de pan, druk het wat aan en keer het kommetje om op het bord.

Reacties