Spinazie met pancetta, Brin de paille en kerstomaten

Spinazie met pancetta, Brin de paille en kerstomaten
Verwarm rozemarijnolijfolie met een fijngesnipperde knoflookteen in een wokpan
Doe een zak gewassen spinazie erbij, dek het af met folie en laat langzaam garen
Af en toe omscheppen, op het eind wat oregano erbij, en peper

Bak in een koekenpan 70gr pancetta (10 wat dikkere plakken, Jumbo heeft die), als de plakken bruin zijn, uit de pan nemen en ze over 2 borden verdelen
Verdeel daar boven op de spinazie
Leg daar diagonaal 4 strepen Brin de paille bovenop
Daar weer boven op de schijfjes van 2 kerstomaten

Giet het sap van de spinazie in het vet van de pancetta en roer het wat glad (niet meer op het vuur zetten), giet dit over de tomaten
Boven op de tomaten nog op elk bord 2 blaadjes basilicum

Spinazie, pancetta, Brin de paille, kerstomaten, knoflook, basilicum

Reacties