Ratatouille met courgette, paprika, batataat, champignons, kaas en plakken rauwe ham
1 gesneden ui
1 courgette in brokken gesneden
1 paprika in zeer grove stukken
5 grote champignons, zonder steel en zonder zwarte sporen (met een lepeltje wegschrapen), in schijven
1 fijn gesneden bataat
1 fijn gesneden wortel
1 fijn gesnipperd stukje gember
1/2 gesnipperd rood pepertje
Citroenschilletjes
Verhit in een wokschotel een flinke scheut olijfolie (middelhoog vuur)
Ui erbij dan wortel, courgette en bataat
Wat kruidenmix (zie blog: laos, citroengras, kardemom, etc.)
Citroenschil, citroensap, heel klein scheutje gembersaus, scheutje oestersaus, vers gemalen 4 seizoenenpeper, scheutje tabasco
Afblussen met een flinke scheut witte port
Doorscheppen en een minuutje laten staan
Paprika, champignons, rode peper, gember erbij
Blaadjes van een flinke tak munt en oregano, verse tijm (minder), een beetje salie
Een flinke scheut kokosmelk
Als alles weer aan de kook is, 3/4 blokje porcinibouillon oplossen
Afgedekt 8 min. op een lager vuur laten door sudderen
De groente met een schuimspaan uit de pan scheppen en op 3 of 2 plakken rauwe ham (bv schwarzwalder schinken) leggen die op het bord liggen
Het vocht wat inkoken en over de groente gieten
In een kring aan de buitenkant, grof geraspte parmasaanse kaas strooien
Midden op een flinke theelepel smeerkaas, daarover wat tabasco sprenkelen
Ui, paprika, courgette, wortel, bataat, champignons, citroen, verse kruiden, kokosmelk, smeerkaas, parmasaanse kaas, rode peper, gember, witte port
NB: dat is zogenaamd "kliekjesmaal". De ingredienten zijn er niet speciaal voor ingekocht, maar in de koelkast aanwezig.
1 gesneden ui
1 courgette in brokken gesneden
1 paprika in zeer grove stukken
5 grote champignons, zonder steel en zonder zwarte sporen (met een lepeltje wegschrapen), in schijven
1 fijn gesneden bataat
1 fijn gesneden wortel
1 fijn gesnipperd stukje gember
1/2 gesnipperd rood pepertje
Citroenschilletjes
Verhit in een wokschotel een flinke scheut olijfolie (middelhoog vuur)
Ui erbij dan wortel, courgette en bataat
Wat kruidenmix (zie blog: laos, citroengras, kardemom, etc.)
Citroenschil, citroensap, heel klein scheutje gembersaus, scheutje oestersaus, vers gemalen 4 seizoenenpeper, scheutje tabasco
Afblussen met een flinke scheut witte port
Doorscheppen en een minuutje laten staan
Paprika, champignons, rode peper, gember erbij
Blaadjes van een flinke tak munt en oregano, verse tijm (minder), een beetje salie
Een flinke scheut kokosmelk
Als alles weer aan de kook is, 3/4 blokje porcinibouillon oplossen
Afgedekt 8 min. op een lager vuur laten door sudderen
De groente met een schuimspaan uit de pan scheppen en op 3 of 2 plakken rauwe ham (bv schwarzwalder schinken) leggen die op het bord liggen
Het vocht wat inkoken en over de groente gieten
In een kring aan de buitenkant, grof geraspte parmasaanse kaas strooien
Midden op een flinke theelepel smeerkaas, daarover wat tabasco sprenkelen
Ui, paprika, courgette, wortel, bataat, champignons, citroen, verse kruiden, kokosmelk, smeerkaas, parmasaanse kaas, rode peper, gember, witte port
NB: dat is zogenaamd "kliekjesmaal". De ingredienten zijn er niet speciaal voor ingekocht, maar in de koelkast aanwezig.
Reacties
Een reactie posten