Zaterdag
1/2 kipfilet met kastanjechampignons in rode wijn en broccoli met gorgonzola
Kruid de kip met gele curry (gold elphant), rode paprikapoeder en gemalen peper (4 seizoenpeper), ook binnenin
7 in reepjes gesneden kastanjechampignons
De roosjes van een stronk broccoli
Bak de kip om en om in olijfolie met een fijngesnipperde sjalot
Zet het vuur terug en voeg de champignons en wat rode peper (een kleine in schijfjes) toe
Blus af met rode wijn (dit keer met syrah)
Deksel op de pan en laat het 10 min garen
Vlak voor het opdienen 3/4 fijngesnipperd knoflookteentje erbij
Kook de broccoli in kokend water 10min.
Na 10min broccoli afgieten
Verwarm op een laag vuur de gorgonzola, als het gesmolten is wat nat van de kip erbij, vlak voor het opdienen 1/4 fijngesnipperd knoflookteentje erbij
Verdeel de kip en de saus voor 2 personen
Doe de broccoli op het bord en giet de gorgonzolasaus erover
In dit gerecht is verder geen zout nodig
Wijn: Syrah
1/2 kipfilet met kastanjechampignons in rode wijn en broccoli met gorgonzola
Kruid de kip met gele curry (gold elphant), rode paprikapoeder en gemalen peper (4 seizoenpeper), ook binnenin
7 in reepjes gesneden kastanjechampignons
De roosjes van een stronk broccoli
Bak de kip om en om in olijfolie met een fijngesnipperde sjalot
Zet het vuur terug en voeg de champignons en wat rode peper (een kleine in schijfjes) toe
Blus af met rode wijn (dit keer met syrah)
Deksel op de pan en laat het 10 min garen
Vlak voor het opdienen 3/4 fijngesnipperd knoflookteentje erbij
Kook de broccoli in kokend water 10min.
Na 10min broccoli afgieten
Verwarm op een laag vuur de gorgonzola, als het gesmolten is wat nat van de kip erbij, vlak voor het opdienen 1/4 fijngesnipperd knoflookteentje erbij
Verdeel de kip en de saus voor 2 personen
Doe de broccoli op het bord en giet de gorgonzolasaus erover
In dit gerecht is verder geen zout nodig
Wijn: Syrah
Reacties
Een reactie posten